• Vianočné trhy
          • Vianočné trhy

            Vianoce by mali byť nielen o dostávaní darčekov, ale aj o ich dávaní. To učíme aj deti na našej škole – aj prostredníctvom Vianočných trhov.
            Deti sa do akcie zapájajú vždy s radosťou a veľkou chuťou. Vedia, že po skončení časť z ich zárobku pôjde pre choré detičky do Klubu detskej nádeje.
            Atmosféra na tohtoročných trhoch bola slávnostná, vo vzduchu bolo cítiť, že Vianoce už naozaj klopú na dvere. Deti predávali rôzne vianočné ozdoby, knihy, hračky, koláčiky, medovníky. Chodbami sa niesli vianočné piesne, vôňa vianočného pečiva. Navštívilo nás aj veľa rodičov.
            Pre 1. stupeň boli už tradične pripravené tvorivé dielničky. Tie si pripravili rodičia v spolupráci s p. uč. Rodziňákovou. Vlastný „stánok“ mala aj trieda 1. B s triednou p. uč. Danielou Tokárovou-Gaburjákovou. Pripravili si nádherné vianočné ozdoby, vďaka čomu mohli prispieť pre choré detičky najvyššou sumou.
            Spoločnými silami sme tento rok vyzbierali krásnu sumu 300€ pre KDN – Klub detskej nádeje.
            Srdečne všetkým zúčastneným – učiteľom, deťom a rodičom ďakujeme! Fotoalbum

            Čo je to KDN?
            Cieľom práce členov KDN je pomoc deťom, ktoré sú dlhodobo hospitalizované na oddeleniach DFNsP Kramáre. Pomoc, ktorá je v rámci ich možností, spočíva najmä v návštevách oddelení, počas ktorých sa snažia malým pacientom skrátiť a spríjemniť čas strávený mimo domova.
            Pre deti, čo v minulosti prekonali alebo sa stále liečia na onkologické alebo kardiologické ochorenie organizujú tábory. Vďaka sponzorom majú deti pobyt zadarmo, počas celého pobytu na zdravotný stav dohliada lekár. Celý program je prispôsobený špeciálnym potrebám detí.

        • Vianočný les
          • Vianočný les

            Čaro blížiacich sa Vianoc prežívajú deti z ŠKD na ZŠ Vazovova naplno ale najintenzívnejšie deti  z I. oddelenia (1.A a časť z 2.B triedy). Zapojili sa do projektu "Vianočný les", ktorý poriada BKIS Bratislava I. Maľovali, posýpali, zdobili, ozvláštňovali vianočné gule, ktorými s veľkou radosťou ozdobili jeden zo stromčekov na Námestí Jána Nepomuckého pri Primaciálnom paláci. Veríme, že rovnakú radosť ako urobilo zdobenie stromčeka našim deťom, budú mať aj obyvatelia domovov dôchodcov a sociálnych služieb, kam ozdobené stromčeky z námestia poputujú. Fotoalbum

          • Olympiáda z anglického jazyka

            Dňa 20.11.2018 sa na našej škole konala olympiáda z anglického jazyka. Súťaže sa zúčastnili žiaci 6.-7. ročníka (v kategórii 1A) a žiaci 8.-9. ročníka (v kategórii 1B). Súťažiaci si najskôr overili svoje vedomosti na písomnej časti, ktorá sa týkala ich slovnej zásoby, gramatických pravidiel a čítania s porozumením. Šiesti žiaci z oboch kategórii, ktorí dosiahli najvyšší počet bodov sa potom zúčastnili ústnej časti, ktorá pozostávala z opisu obrázka a dialógu zo skúšajúcimi.  Žiaci umiestnení na 1.miestach pokračujú v olympiáde ďalej na okresné kolo, kde im budeme držať palce. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť.
            Kategória 1A: Tomáš Baťalík (1.miesto), Peter Plevák (2.miesto), Dávid Takáč (3.miesto).
            Kategória 1B: Tomáš Plecháč (1.miesto), Richard Martončík (2.miesto), Róbert Mede (3.miesto) Fotoalbum

          • Karneval strašidiel

            Októbrové teplučké slnko svojimi lúčmi oznamovalo, že je opäť čas na radovánky jesene – „Karneval strašidiel“. Všetky deti v školskom klube detí na našej škole si na karneval dôkladne pripravovali úžasné masky a kostými. Spolu s pani vychovávateľkami vyzdobili školu, chodby aj triedy a diskotéka mohla začať. Na chodbách sa zabávali a tancovali ježibaby, kostry, duchovia, čarodejnice a iné rozprávkové bytosti. Na záver prehliadky strašidelne krásnych kostýmov si malé strašidielka zamaškrtili v triedach, zatancovali  a predstavili svoje masky... Dostrašenia o rok 🙂 Fotoalbum

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            06. 11. 2018 sa na našej škole konala Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci 8. a 9. ročníka tak dostali príležitosť odskúšať si svoje vedomosti a dozvedieť sa veľa zaujímavých vecí. Tohtoročnou témou bola zázračná bylinka – levanduľa. V tomto duchu sa viedli 3 zaujímavé vyučovacie hodiny, počas ktorých sme mali šancu predviesť svoje rečnícke schopnosti, stupeň čítania s porozumením aj kreativitu, keď sme vyrábali pozvánky. Hoci nemôže byť víťazom každý, táto olympiáda bola super a užitočným zážitkom. Lenka Nemsilová, 8. A     Fotoalbum

          • iBobor - 2018/2019

            V týždni od 12. do 16. novembra 2018 prebieha na škole 12. ročník informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Na 1. stupni súťaží 56 žiakov, na 2. stupni sa zapojilo do súťaže 62 žiakov.
            Termíny  iBobra pre školský rok 2018/2019
            · pondelok 12. novembra od 9:30 do 13:30 Kadeti (8. a 9. ročník ZŠ),
            · utorok 13. novembra od 9:30 do 13:30 Drobci (2. a 3. ročník ZŠ),
            · streda 14. novembra od 9:30 do 13:30 Benjamíni (6. a 7. ročník ZŠ),
            · piatok 16. novembra od 9:30 do 13:30 Bobríci (4. a 5. ročník ZŠ).

            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme!
            Zuzana Slezáková, Daniela Tokárová Gaburjáková

          • 100. výročie vzniku Československa

            26.10.2018 sme sa zúčastnili zaujímavej besedy na aktuálnu tému - 100. výročie vzniku Československa. V škole nás navštívíli páni Igor Ďurič a Peter Hricák, autori knihy 100 rokov Česka a Slovenska.Veľmi pútavo nám priblížili naše dejiny prostredníctvom knihy, ktorá obsahuje 100 nádherných ilustrácií a 365 najzaujímavejších politických, spoločenských , kultúrnych a športových udalostí československého štátu. Ja a moji spolužiaci sme si hravou formou zopakovali vedomosti z dejepisu a dozvedeli sme sa mnohé ďalšie informácie. Ďakujeme. Tomáš Plecháč, 9,A Fotoalbum

          • Dejepisná exkurzia v Seredi

            Dňa 4.10. 2018 sa žiaci 9.A, 9.B a 8.B zúčastnili dejepisnej exkurzie v Seredi, kde navštívili Múzeum holokaustu. Múzeum vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi a je spojené s tragickým obdobím riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. Fotoalbum

          • Kapitán Kotvička

            27.9.2018 sa vybrali deti ŠKD na dobrodružnú plavbu s kapitánom Kotvičkom, objaviť vzácny poklad na dne oceánu. Dlhá plavba bola plná nečakaných dobrodružstiev na konci ktorej čakalo nevídané prekvapenie. Kapitán Kotvička s pomocníkmi a deťmi našli poklad avšak zlato, drahokamy, šperky neboli v truhlici - PREKVAPENIE - našli niečo úplne iné, list v ktorom sa písalo, že vzácnejšie ako bohatstvo sveta je PRIATEĽSTVO, LÁSKA, OBJATIE, MILÉ SLOVO.... Fotoalbum

        • Oznam
          • Oznam

            Občianske združenie ZRPŠ Vazovova spolu s ŠKD pripravili zbierku Lega pre deti v ŠKD. Cieľom zbierky je vyzbierať rôzne kocky, postavičky, podložky, jednoducho čokoľvek, s čím sa už Vaše deti doma nehrajú. Z fondu oz ZRPŠ sa následne dokúpia chýbajúce podložky a vytvoríme vertikálny LEGO hrací kútik. Nezabúdajte, že v herni, ktorú v rámci ŠKD navštevuje 253 detí aj malá kocka lega môže dostať úplne iný význam a dimenziu. :)
            Vopred ďakujeme za deti, ktorým prostredníctvom aj Vášho lega skvalitníme tvorivý čas v ŠKD.
            Krabica na zbierku lega je vystavená pod hlavnou nástenkou vo vestibule na prízemí.

        • Zber papiera - vyhodnotenie
          • Zber papiera - vyhodnotenie

            V termíne od 17.9.2018 do 21.9.2018 sa na našej škole uskutočnil zber papiera. Spoločnými silami sa žiakom a rodičom podarilo vyzbierať dohromady 1934 kilogramov papiera. Na 1. mieste skončil žiak Michal Šišmiš (2.C), ktorý vyzbieral 336 kg, druhé miesto obsadila Yassmine Vallery Volná (2.A), ktorá doniesla 240 kg a na treťom mieste sa umiestnila Alica Janegová (1.B), ktorá nazbierala 127 kg. Víťazom srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme na ďalší zber papiera.
            Mgr. Katarína Kadlecová

        • Majstrovstvá SR v prehadzovanej – Kalokagatia – Trnava 2018 – 2. miesto
          • Majstrovstvá SR v prehadzovanej – Kalokagatia – Trnava 2018 – 2. miesto

            Dátum 20.6.2018 – streda sa zapíše do kroniky školy zlatými písmenami, nakoľko v doterajšej  histórii školy žiadne športové družstvo v rámci Slovenska nedosiahlo lepšie umiestnenie. Majstrovstvá Slovenskej republiky sa konali v Trnave v rámci medzinárodnej olympiády detí a mládeže – Kalokagatia 2018. V „A“ skupine sme mali za súperov žiakov zo ZŠ Hradná Nové Zámky, ZŠ s MŠ Spišská Teplička a ZŠ Poltár. S prvými dvomi menovanými sme zvíťazili po výbornom výkone zhodne 2:0 na sety, no nad ZŠ Poltár sa nám už zvíťaziť nepodarilo a prehrali sme tesne 16:14 a 18:17 na body, teda 0:2. Zo skupiny sme teda postúpili do semifinále z druhého miesta a narazili sme na víťaza „B“ skupiny – ZŠ Trenčianske Jastrabie. Po výbornom výkone a po prehratom prvom sete sme stav otočili a zvíťazili 2:1 na sety. Vytúžené finále sa mohlo začať. V ňom sme opäť narazili na ZŠ Poltár. Tento krát sme vyhrali prvý set, druhý sme prehrali a v treťom sme opäť vyhrávali...potom sa však od nás odklonila pani Šťastena a nešťastná najtesnejšia prehra 10:8 v treťom sete bola na svete. Boli aj slzy sklamania nad tesnou prehrou, ale nakoniec sme si uvedomili, čo sme vlastne dosiahli a tešili sme sa z druhého miesta na Slovensku. Všetci žiaci podali výborné výkony, Maxim Ure bol vyhodnotený aj ako jednotlivec – najlepší hráč turnaja. Spolu s ním tento vynikajúci úspech dosiahli žiaci : Tereza Čačová, Ella Kordošová, Viktor Krížik, Teo Petróczy a Richard Trnovec. Ste naozaj úžasní – gratulujeme.
            Mgr. Róbert Dadykin – uč. TSV a tréner Fotoalbum

        • Krátko o našej ŠvP v Žiarskej doline
          • Krátko o našej ŠvP v Žiarskej doline

            V škole v prírode bolo úžasne ako vždy. Chodili sme na zaujímavé výlety, túry a veľa sme sa toho naučili, či už podľa učebných osnov alebo z pozorovania okolia. O zábavu a výborné jedlo nebola núdza. Boli sme v Demänovskej ľadovej jaskyni, na Žiarskej chate, v ZOOkontakt a v Obrátenom dome – Heliport Liptov. Voľný čas bol vypĺňaný kreatívnymi a zaujímavými aktivitami a počasie bolo rozprávkovo úžasné. Jednoducho perfektný týždňový oddych pred koncoročnými písomkami.
            Lenka Nemsilová, 7. A Fotoalbum

        • Detská florbalová liga
          • Detská florbalová liga

            Naši žiaci sa tento šk. rok prvý krát zúčastňovali aj ďalšej športovej súťaže. Ako nováčik sme si v detskej florbalovej lige počínali nad mieru dobre. Celkovo sme za celú sezónu prehrali len tri krát. Ostatné zápasy sme všetky vyhrali a zaslúžene sme získali v silnej konkurencii tímov z celej Bratislavy 2. miesto. Srdečne gratulujem všetkých deckám sa krásne výkony počas celej sezóny. Mgr. Michal Tlelka
            Fotoalbum

        • Deň detí
          • Deň detí

            V piatok 1.júna na Deň detí naši učitelia pripravili žiakom 2.-4. ročníka športovo-zábavný deň. Deti si zmerali svoje sily v štafetovom behu, skákaní na švihadle, v streľbe vodnou pištoľou na cieľ, aj v rýchlom prenášaní vody z jednej nádoby do druhej. Zabavili sa pri strieľaní šípok do terča, či pri kŕmení leva loptičkami. Obratnosť si vyskúšali pri jazde na kolobežke, skákaní vo vreci, nosení loptičky na rakete, ale aj v driblovaní.
            Dokázali zmysel pre tímovú spoluprácu. Za odvahu, šikovnosť, snahu aj bojovnosť si vyslúžili "chcechtáky", za ktoré si  s veľkou radosťou nakupovali  odmeny v Obchodíku so všeličím. Víťazné tímy získali pekné ceny.
            Tento deň sme si všetci užili a tešíme sa naň zas o rok. Fotoalbum

        • Krajské kolo v prehadzovanej – 1. miesto
          • Krajské kolo v prehadzovanej – 1. miesto

            V stredu 30.5.2018 sme sa zúčastnili Krajského kola v prehadzovanej, ktoré sa konalo v Studienke. Už v skupine, v ktorej sme postupne porazili 2:0 na sety školy zo Stupavy, Kráľovej pri Senci i Lábu sme naznačovali, že máme na celkové víťazstvo, i keď sme o všetky body museli tuho bojovať. Do semifinále sme teda postúpili z prvého miesta a narazili sme na ZŠ Čataj. Aj túto školu sme porazili 2:0 a tešili sme sa na finále proti domácemu družstvu zo ZŠ Studienka. Vo finále sme zahrali veľmi dobre, keď sme dokázali eliminovať najlepšieho hráča súper, podali sme skvelý kolektívny výkon a zaslúžene vyhrali 2:0. Týmto sme si zabezpečili účasť na Majstrovstvách Slovenska v Trnave, ktoré sú súčasťou Kalokagatie 2018 a budú sa konať dňa 20.6.2018. O tento veľký úspech sa zaslúžili športovci Tereza Gáliková, Tereza Čačová, Maxim Ure, Viktor Krížik, Teo Petróczy a Richard Trnovec. Držte nám palce, aby sme boli úspešní i v celoslovenskom meradle. Mgr. Róbert Dadykin – uč.TSV Fotoalbum

          • Workshop

            Dňa 29.5.bola 4.B  na workshope v kaviarni Lab,nadácie Orange pri Starej tržnici.Dozvedeli sme sa niečo o elektrickej energii,elektrickom obvode a potom sme si z kartónu,káblikov,baterky a žiarovky vyrobili malého  svietiaceho robotíka,z  ktorého sme mali všetci radosť. Fotoalbum

        • Folklórne vystúpenie
          • Folklórne vystúpenie

            Žiaci 1. stupňa sa zúčastnili 17.5. v rámci Regionálnej výchovy kultúrneho podujatia. Deti z folklórneho súboru Vienok prišli prezentovať tradície a jarné zvyky z rôznych regiónov Slovenska. Príjemným prekvapením bolo, že v programe vystupovali aj niektorí žiaci z našej školy. Vystúpenie sa všetkým veľmi páčilo.
            Fotoalbum

          • Škola v prírode – Prašník

            V termíne od 7.do 11.mája bola 4.B v škole v prírode Prašník.Dosýta sme sa vyšantili na súši,vo vode,v piesku,pri opekačke,na farme pri vození sa na traktore a s kuriatkami,na výlete v Piešťanoch. Fotoalbum

          • Výchovný koncert

            10. 5. boli prváci na výchovnom koncerte: Putovanie za piesňou a riekankami. Hrala im ľudová hudba Kuštárovcov. Žiaci sa oboznámili s tradičnými ľudovými nástrojmi. Fotoalbum

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje