• Hotel nie len pre bylinky, ale aj pre hmyz

      • Úprava predzáhradky pred budovou školy je zaujímavý vizuálny priestor, ktorý bol zatiaľ nevyužitý v prospech žiakov. V rámci projektu sa zapoja rozličné skupiny žiakov, ktorí si vytvoria k danému priestoru pozitívny vzťah s poukazom na ekoprístup a použitie prírodných materiálov. Žiaci sa aktívne zúčastnia pri návrhoch predzáhradky, ale aj pri realizácii projektu. Sami zistia, že to, čo sami vytvoria, je dobré opatrovať a nie ničiť. Počas vyučovania nastavíme systém dlhodobého a udržateľného starania sa o predzáhradku pre jednotlivé triedy, aby si aj tento priestor vážili. Materiál na hmyzí hotel zoženieme v rámci recyklovania rôznych materiálov, ktoré majú žiaci doma, resp. sa nachádzajú v škole. V rámci rozpočtu by sme sa zamerali skôr na bylinkovú špirálu, kde by sme časť venovali na nákup kvalitnej zeminy a časť na nákup rôznych byliniek. Preto si myslíme, že zdroje Deti pre Bratislavu môžu pomôcť a dobre naštartovať pracovné tímy a najmä sa spoločne zapojiť pre dobrú vec. Po udelení grantu začneme s výrobou hmyzieho hotela, vtáčej búdky, úpravou priestoru školy, pamätnej steny a oddychovej časti pre rodičov – lavičky. Na jar predpokladáme ich aplikáciu do predzáhradky a tvorbu bylinkovej špirály.

        Najväčší úžitok z projektu budú mať žiaci našej školy, ale aj tí, ktorí navštevujú priľahlé gymnázium. Krajšie prostredie určite zlepší deň aj tým ľuďom, ktorí len prechádzajú okolo. Hmyzí hotel je ešte stále zaujímavá atrakcia, ktorá menším deťom v sprievode rodičov alebo pedagógov pomôže obohatiť ich vedomosti o rôznom hmyze. Bylinková špirála zase na malom priestore dokáže sprostredkovať zážitok s rôznymi druhmi byliniek.

        Materiál na tvorivú časť zoženieme v rámci recyklovania rôznych materiálov, ktoré majú deti doma, resp. sa nachádzajú v škole. Budeme možno musieť dokúpiť nejaké potrebné drobnosti. V rámci rozpočtu by sme sa zamerali skôr na zasadenie rastlín, ktoré majú radi prítomnosť stromov a časť by sme venovali na nákup kvalitnej zeminy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje