• Oznam vedúcej školskej jedálne

            Od 27.1.2020 je možné dieťa odhlásiť z obedu v deň neprítomnosti, alebo neodobratia obeda, ráno do 7.30 h.

            Platby: vo februárových platbách bude vrátená záloha – zábezpeka I. stupeň ZŠ 20 eur, II. stupeň ZŠ 24 eur. Zároveň budú vyúčtované preplatky a prípadne nedoplatky. Na základe vrátenia tejto zálohy treba viesť deti k tomu, aby si čipovali stravu (obedy) keď sú v škole a chodia na obed. Inak sa môže stať, že poplatky za obed žiaka pôjdu do mínusu, výdaj obedov bude zablokovaný a žiakovi nebude vydaný obed.

        • Týždednný korčuliarsky kurz v ŠKD
          • Týždednný korčuliarsky kurz v ŠKD

            Zimný štadión Ondreja Nepelu, miesto kde sa začala písať športová história domáca i svetová od r.1940 je dnes moderným, zrekonštruovaným  centrom so špičkovými  technológiami tréningovými plochami a s aktuálnou kapacitou 10 055 miest.
            Práve na tomto ľade kde vzniká domáca i svetová športová história MS v ľadovom hokeji, MS v krasokorčuľovaní a množstvo športových podujatí svetového rozmeru nakorčuľovalo priamo na centrálnu ľadovú plochu počas troch dní 80 detí zo všetkých oddelení ŠKD od prvákov po štvrtákov. Posledné dva dni si deti mohli vyskúšať aj inú ľadovú plochu na Štadióne HC Slovan v Petržalke.
            Pod vedením profesionálnych trénerov z partnerskej organizácie Happy Kids, sa rozdelili do skupín podľa schopnosti korčuľovať, dokonca aj deti čo začínali nie na korčuliach ale na kolienkach liezli po ploche, nie však dlho. Druhý deň už na korčuliach. Po troch dňoch si mohli deti vyskúšať aj novú ľadovú plochu na Štadióne HC Slovan v Petržalke. Pokroky boli úžasne rýchle hneď na druhý tréningové popoludnie. Naši malí korčuliari sú veľkí šikovníci.
            🙂
            Záverom kurz bol dostali naši korčuliari zaslúžené medaile. Bol to vydarený, zábavný týždeň pohybu na ľade. Skoro sa vrátime na ľad a niektoré deti  sa vrátia na ľad možno aj už ako reprezentanti v hokeji či korčuľovaní. 🙂 Fotoalbum

        • Vianočný stromček zdobený deťmi z ŠKD na Primaciálnom námestí
          • Vianočný stromček zdobený deťmi z ŠKD na Primaciálnom námestí

            Hlavné mesto SR Bratislava aj tento rok pripravilo podujatie Vianoce v meste, ktorého súčasťou bol tradičný projekt „Vianočné stromčeky“.
            Unikátne na tomto projekte je, že ozdoby vytvárajú šikovné detí zo škôl.
            „Náš stromček“ za ZŠ na Vazovovej ulici reprezentoval vianočné ozdoby, ktoré si deti z ŠKD 1.A. a 1.B za pomoci p. vychovávateliek Jožky a Janky vymaľovali, polepili,  a vytvorili tak krásne, jedinečné vianočné dielka podľa vlastnej fantázie.
            Stromčeky boli vystavené na Primaciálnom  námestí, kde mali možnosť obyvatelia aj návštevníci Bratislavy obdivovať  dekorované stromčeky  ozvláštňujúce vianočnú atmosféru centra Starého mesta. Fotoalbum

        • Tvorivé vianočné dielničky v ŠKD
          • Tvorivé vianočné dielničky v ŠKD

            Pred Vianocami sa  herňa ŠKD zmenila dve poobedia na tvorivú dielničku. Martuška s Olíviou spolu so šikovnými deťmi  z ŠKD vyrábali krásne vianočné dekorácie, ktorými potom vyzdobili  svoje domovy a Vianoce sa mohli začať... 🙂 Fotoalbum

        • Vianočné trhy
          • Vianočné trhy

            Ani tento rok sme v predvianočnom období nezabudli na choré deti v nemocniciach a dobrovoľníkov z Klubu detskej nádeje.
            Výťažok z vianočných trhov ide práve im. Myslíme si, že je veľmi dôležité viesť deti k pomoci iným. Niektorí naši žiaci majú obrovské srdcia a celý výťažok z predaja venovali Klubu detskej nádeje za čo im patrí veľký obdiv a vďaka.
            Novinkou na vianočných trhoch bol učiteľský stánok. Výťažok z predaja v tomto stánku bol 210€ a učitelia sa rozhodli venovať ho celý KDN.
            Klubu detskej nádeje po tohtoročných vianočných trhoch  naša základná škola venuje 564,48€ čo je zatiaľ najviac v celej histórii našich vianočných trhov.
            Srdečné ĎAKUJEM všetkým predávajúcim aj kupujúcim. Fotoalbum

        • Čo znamenajú peniaze a ako s nimi narábať
          • Čo znamenajú peniaze a ako s nimi narábať

            V dňoch 11. a 12. decembra privítali žiaci 5. - 9. ročníka zástupcov MF SR. Tí zasvätili našich žiakov do problematiky finančnej gramotnosti.
            Žiaci druhého stupňa sa každý deň stretávajú s peniazmi. Vďaka prednáške mali možnosť pochopiť prerozdelenie finančných prostriedkov v domácnosti, čo všetko je potrebné na správne fungovanie v živote, aké sú reálne výdaje v rodinách, čo všetko je potrebné finančne zastrešiť, aby jedna rodina fungovala bez problémov a mala všetko potrebné zabezpečené.
            Dozvedeli sa, kam sa obrátiť o pomoc, ak v živote nastanú neočakávane výdaje, kam a ako si ísť požičať. Zistili rozdiel medzi pôžičkou v banke, nebankovke alebo dokonca od známeho.
            Prednášky nadväzovali na pilotný projekt Ministerstva financií SR „Deň pre školy“, ktorého sa zúčastnili žiaci 5.B. v polovici septembra. Jana Horváthová

        • Turnaj Staromestskej ligy vo florbale žiakov 2.-3. ročníka
          • Turnaj Staromestskej ligy vo florbale žiakov 2.-3. ročníka

            V sobotu 7.12.2019 sa uskutočnil na našej škole turnaj Staromestskej ligy vo florbale žiakov 2.-3.ročníka. Za účasti 5 družstiev si naši chlapci počínali veľmi dobre, keď v konečnej tabuľke obsadili 1. miesto ( Vazovova A ) aj 3. miesto ( Vazovova B ), pretože do turnaja sme nasadili dve družstvá. Bol to ich prvý takýto turnaj, preto v ňom vládli nie len fantastické športové výkony chlapcov, ale aj veľké emócie, najmä radosti, šťastia, no občas sa vyskytol i hnev, či slzičky. Všetky tieto emócie boli dôkazom toho, že chlapci to s florbalom myslia vážne a plánujú sa aj niekam výkonnostne posunúť. Najdôležitejšia na turnaji však bola ich spolupatričnosť, kolektívny výkon, radosť z hry a šťastie v očiach. Veď nech sa páči, pozrite si pár fotografií. Mgr. Róbert Dadykin

        • Fyzikálno - chemická show na našej škole
          • Fyzikálno - chemická show na našej škole

            Nie je žiadnym tajomstvom, že žiaci často vnímajú vedecké, prírodovedné a technické disciplíny ako náročné, či priam problematické. V snahe vzbudiť záujem u našich žiakov o ich štúdium sa vo štvrtok, 5. decembra pre žiakov 6. - 9. ročníka uskutočnila v rámci výuky chémie a fyziky, veľkolepá Fyzikálno - chemická šou v spolupráci s o.z. Spoznávaj vedu.Cieľom tejto akcie bolo ukázať žiakom, že tieto disciplíny sú nielen zaujímavé, ale konkrétnymi pokusmi poukázať na to, že niekedy aj tá najťažšia fyzikálna, či chemická poučka má jednoduché riešenie :).  Žiaci mali možnosť si vidieť a vyskúšať si rôzne fyzikálne a chemické pokusy v praxi interaktívnou formou. Vyskúšali si ako je možné udržať v ruke horiacu penu, ako sa dá vyrobiť raketka z plastovej fľaše, ako povysávať neporiadok prostredníctvom vztlakovej sily, ako jednoducho pretrhnúť motúz pomocou trecej sily, preskúmali fyzikálno - chemické vlastnosti propán - butánu, či silu zvuku na zhasnutie sviečky a mnohé ďalšie zaujímavé pokusy. Na rozlúčku si každý žiak vyrobil vlastnú píšťalku zo slamky, s ktorou si odniesol aj kúsok lásky k vede. Mgr. Slávka Saladiová Fotoalbum

          • Exkurzia pre piatakov v Budapešti

            Naši žiaci zažili 4.12.2019 kúsok dažďového pralesa, bez povšimnutia nezostali ani lenivo odpočívajúce mississipské žraloky. Najúchvatnejšie bolo žraločie akvárium s objemom 1,4 miliónov litrov slanej vody, v ktorom spolunažíva v pokoji osem kusov dvojmetrových žralokov a niekoľko stoviek rôznych druhov farebných rybiek. Okrem obrovského akvária si žiaci pozreli ešte asi 50 druhov iných ,,menších" (5-40 000 litrových) akvárií a terárií.
            V druhej polovici exkurzie sme navštívili výstavu lega.
            Kto by nepoznal Lego? Tie malé, nezničiteľné kocky z plastu, ktoré spôsobujú takú ukrutnú bolesť, keď na ne stúpite! Lego je však aj najvytúženejšia a najobľúbenejšia hračka väčšiny malých chlapcov i dievčat... a priznajme si, že aj tých veľkých 🙂. Jana Horváthová

          • Exkurzia v Brne

            Žiaci 6.A a 6.B navštívili koncom novembra Planetárium a VIDA park v Brne.
            V moderne zariadených priestoroch Planetária a Hvezdárne žiaci mohli na chvíľu letieť do Vesmíru, spoznávali Slnečnú sústavu, hviezdy, planéty, kométy, asteroidy.
            Vo VIDA science centre našich žiakov čakalo vyše 150 interaktívnych exponátov, vďaka ktorým mohli lepšie porozumieť svetu okolo nás. Expozícia bola rozdelená do štyroch sekcií: Planéta, Civilizácia, Človek a Mikrosvet. V tomto vedecko-zábavnom centre sa každý žiak mohol na pár minút stať objaviteľom, fyzikom, biológom či hviezdou spravodajstva o počasí. Budúci chemik si mohol vyskúšať odpáliť vodíkovú raketu, či zamraziť si vlastný tieň. Budúceho detektíva tam čakala záhada Bermudského trojuholníka, ktorú sa mohol pokúsiť vyriešiť. Pre žiakov bolo veľmi zaujímavé interaktívne workshopy, vybrať si mohli z tém: magnetizmus, akustika a svetlo. Na záver ich čakalo divadlo vedy „Detonátor“, v ktorom sa dozvedeli čo je to explózia, výbuch a detonácia. Kedy nám výbuch slúži a kedy nás naopak desí. Jana Horváthová

          • iBobor - 2019/2020

            V týždni od 11. do 15. novembra 2019 prebiehal na škole 13. ročník informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Na 1. stupni súťažilo 70 žiakov, na 2. stupni sa zapojilo do súťaže 65 žiakov.
            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme!

            Mgr. Zuzana Slezáková, Mgr. Eva Kukumbergová

        • Diskotéka strašidiel v ŠKD
          • Diskotéka strašidiel v ŠKD

            Tohoročnú farebnú jeseň sme si dosýta užili. Celý október nás ešte hriali slnečné lúče. Na tento mesiac sa deti v ŠKD tešia lebo sa každý rok v ňom koná diskotéka strašidiel. Inak tomu nebolo ani toho roku, v stredu 24.10.2019. O krásnu farebnú, hrejivú jesennú atmosféru a dokonalú výzdobu sa postarala pani vychovávateľka Jojka z 1.A, ktorá spoločne s deťmi nádherne vyzdobila chodbu na 1. poschodí a vestibul školy. Diskotéka sa začala v jednotlivých oddeleniach a pokračovala spoločne na školskom dvore za krásneho slnečného počasia. Diskotéku na školskom dvore, pri ktorej sa deti vybláznili dosýta, pripravili pani vychovávateľky Jojka z 1.A a Janka z 1.B., ktorá sa zároveň snažila zachytiť túto krásnu atmosféru na fotografiách, ktoré máte možnosť vidieť v priloženom fotoalbume. Fotoalbum

        • Vazovoviny
          • Vazovoviny

            Neváhaj a prečítaj si prvé číslo školského časopisu s názvom Vazovoviny, ktorý vznikol na krúžku Tvorba školského časopisu.Redaktori už pracujú na ďalšom čísle a dúfajú, že sa Vám časopis bude páčiť. Príjemné čítanie 🙂 VAZOVOVINY číslo 1/2019

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

            V stredu 6. novembra 2019 si naši ôsmaci a deviataci zmerali sily vo vedomostiach zo slovenského jazyka a literatúry. Témou tohtoročnej olympiády bol folklór, slovenské tradície, slovenské remeslá, tradičné umenie, etnológia…
            Olympiády sa zúčastnilo 20 žiakov, ktorí museli zvládnuť tri časti súťaže zo slovenčiny. Najprv písali test, následne mali za úlohu vytvoriť plagát a potom sa prezentovali v prejave pred tabuľou. Každý si pripravil krátke rozprávanie, úvahu, prejav alebo príbeh. Rozličné žánre sa snažili predniesť čo najlepšie a zaujať nielen p. učiteľky, ale aj spolužiakov. Napriek menšej tréme, všetky výkony boli výborné a pri niektorých sa v očiach pani učiteliek mihli aj slzy.
            Matej Michalec, žiak 9. A, nám svojou hrou na viole spríjemnil súťažné doobedie a zahral nám nielen klasiku od J. S. Bacha, ale aj naše krásne ľudové piesne.
            Sily boli vyrovnané, no víťazkou školského kola a zároveň postupujúcou do okresného kola sa stala Markéta Fiedorová, žiačka 9. B. Na druhom mieste sa umiestnila Lucia Badi z 8. A a na treťom mieste žiačka 9. B Laura Ďatko. Ako odmenu si víťazky odniesli diplom, sladkú odmenu a poukážky na nákup kníh. Blahoželáme! Fotoalbum

        • Múzeum Ľudovíta Štúra
          • Múzeum Ľudovíta Štúra

            Každoročná exkurzia ôsmakov na miesto, kde žil a umrel Ľudovít Štúr sa tento rok uskutočnila 25. októbra. Súčasťou exkurzie bol zaujímavý výklad o jeho živote. Žiakov v múzeu najviac zaujali odstrihnuté vlasy kodifikátora nášho jazyka a tiež úlomok z jeho kosti. Navštívili aj múzeum modranskej keramiky, v ktorom sa viac dozvedeli o našom národnom umelcovi Ignácovi Bizmayerovi. Posledným bodom exkurzie bola návšteva Štúrovho hrobu, pri ktorom zapálili sviecu a pomodlili sa. Fotoalbum

          • Výstava Mesto robotov

            Žiaci 8. A sa deň pred jesennými prázdninami zúčastnili exkurzie na zaujímavej medzinárodnej výstave Mesto robotov, na ktorej sa prezentovalo 72 najnovších robotov z USA, Japonska, Južnej Kórey, Ruska. Súčasťou výstavy bolo aj divadlo robotov, či rôzne virtuálne reality (let orla, automobilový trenažér, podmorský svet, vesmírna raketa…). Najobľúbenejším stanoviskom žiakov bola „centrifúga“, ktorú niektorí vyskúšali aj viackrát. Mali možnosť vidieť ako funguje 3D tlačiareň, či zažiť predstavenie Tesla show a tiež porozprávať sa s viacerými robotmi. Fotoalbum

          • Zber štupľov

            Aj tento školský rok sa naša škola zapojí do zberu štupľov. Tento raz využijeme pomoc občianskeho združenia HorebPET.

            O HorebPET
            OZ HorebPET pomáha tým, ktorí to potrebujú, zberom PET vrchnákov, ktoré vy už nepotrebujete.

            Cieľom HorebPET je
            dlhodobo udržateľná finančná podpora sociálne slabších jednotlivcov
            ukázať, že každý môže pomôcť svojou troškou. Stačí chcieť a vytrvať
            urobiť spoločnosť vnímavejšou na sociálne a environmentálne potreby

            Ako to funguje
            každý môže zbierať PET vrchnáky a priniesť ich na zberné miesto = na vrátnici našej školy
            dobrovoľníci z Horeb PET vrchnáky odpredajú recyklačným firmám na druhotné spracovanie
            80% získaných peniazí dostanú tí, čo to potrebujú. Ich príbehy nájdete tu. 20% prostriedkov ide na ďalší rozvoj Projektu

            Koho HorebPET finančne podporuje
            Rodiny alebo jednotlivcov v hmotnej núdzi
            Zdravotne znevýhodnených občanov

            Viac informácií na www.horebpet.sk

          • Privítanie prvákov

            Prvý školský deň sa ráno školská telocvičňa zaplnila zvedavými a trochu vystrašenými prváčikmi s rodičmi. Minuloroční prváci z ŠKD dnes už druháci, si pripravili uvítací program pre svojich nových spolužiakov. Po prvých tónoch hudby  sa atmosféra uvoľnila a prváčikovia sa tešili z pekného vystúpenia.
            Na záver privítal prvákov aj pán riaditeľ školy. Prekvapením bola návšteva – pani starostka mestskej časti Bratislava Staré mesto p. Aufrichtová a bratislavský župan pán Droba, ktorí sa tiež prihovorili pozdravom a povzbudením nových prváčikov.
            VITAJTE PRVÁCI nech sa Vám v novej škole páči a darí! Fotoalbum

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje