• Opera Muflón Ancijáš v SND 🎭

            Muflón Ancijáš pristál v budove SND v Bratislave a my sme boli pri tom!  Opera, určená nielen pre nás, piatakov, ale aj pre všetkých našich starších spolužiakov, učiteľov, či dospelých, zanechala v nás jednoduché, ale za to krásne posolstvo - BYŤ LÁSKAVÝM SA OPLATÍ  Pamätajme si, že každý dobrý skutok sa nám môže oplatiť len dobrom. Spolu s Ancijášom sme zachránili dážďovku, odstavili nebezpečného medveďa, pomohli pani pumpárke a ... naučili sa, že do SND sa nechodí v Ancijášových tepláčkoch, lebo... lebo... Čo vám budeme prezrádzať! Choďte sa sami pozrieť! 

          • Zábavný týždeň módy na Vazovovej 👨‍🎤🎩💃

            Minulý týždeň sa na druhom stupni učilo v netradičnom duchu. Školský parlament sa nám postaral o skvelý týždeň módy a každý deň bol tematicky jedinečný. "Fashion week" sme odštartovali v pondelok v pyžamách. V utorok sme pyžamá vymenili za športové oblečenie a najrôznejšie športové dresy. Po športovom utorku nasledovala formálna streda, kedy sa naši žiaci a naše žiačky nahodili do štýlových oblekov a business kostýmov. Mnohým na krkoch nechýbali krásne kravaty či motýliky. Štvrtok sa naši žiaci a učitelia zmenili na slávne osobnosti či filmové postavy. Na chodbách školy ste mohli stretnúť Karla Lagerfelda, lupiča Harryho z filmu Sám doma, speváčky z kórejskej skupiny Black Pink, Hermionu, Barbie, Willa Smitha a mnoho iných. Fashion week sme zakončili v piatok v znamení NO BACKPACK DAY. Žiaci nechali svoje školské tašky doma a učebnice si priniesli v nákupných košíkoch, košoch na bielizeň, kufroch, v puzdre na husle či v obliečke na vankúš. Poďte sa s nami pozrieť, ako sme si užili tento skvelý týždeň a určite uznáte, že kreativita na Vazovovej rozhodne nechýba. Fotky z celého týždňa nájdete pod textom!

          • Volejbalový turnaj žiaci vs. učitelia 🏐

            V pondelok 11.12.2023 si žiaci ZŠ Vazovova zmerali svoje sily vo volejbale spolu s našimi učiteľmi 🧑🏻‍🏫👩🏼‍🏫. Učitelia aj žiaci prišli vo výbornej nálade a výbornej kondícii a nechali na palubovke v telocvični úplne všetko. Po náročnom zápase sa z výhry radovali učitelia, ktorí nedarovali svojim žiakom vôbec nič. Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie s učiteľmi a žiakmi!

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? 🎁
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? 🎁

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" 🎁
            Ďakujeme všetkým žiakom, učiteľom a rodičom, ktorí sa zapojili do zbierky a pomáhali pri vytváraní krabičiek. Z našej školy odišlo 70 krabičiek plných lásky❤️, ktoré spríjemnia Vianoce seniorom po celom Slovensku.

          • Staromestská florbalová liga 🏑🥅🏒

            6.12. sa na našej škole hrala Staromestská florbalová liga - bola špeciálna, bola Mikulášska.
            Zápasy zahájil pán starosta mestskej časti Staré mesto Ing. Matej Vagač a mladých športovcov obdaril aj sladkou Mikulášskou nádielkou.
            Žiaci zo ZŠ Mudroňova, ZŠ M. Hodžu, ZŠI Drotárska, Základná škola Matky Alexie, Cambridge school, a samozrejme naši zo ZŠ Vazovova si super zašportovali v 2. kole ligy a naši žiaci sa mohli tešiť aj z víťazstva.
            Staromestskej lige do ďalšieho turnaja Zdar!

          • Vianočná pošta 💌

            Ako aj po iné roky, aj tento rok sa naša škola zapája do dobrovoľníckej akcie Vianočná pošta pre seniorov. Naše pozdravy potešia tristo seniorov v domove dôchodcov v Topoľčanoch, v Horných Štitaroch, v Mojmírovciach, v Šali, v Krupinej, v Galante a v Bratislave. Každý pozdrav od detí poteší opustených seniorov. Je to pre nich veľký dar, že niekto na tomto svete na nich myslí. 

          • Tvorivé dni v ÚĽUVe 🎨

            Žiaci 4.B zažili predvianočné tvorivé dni v ÚĽUVe, kde si vyskúšali maľovanie na sklo, prácu s hlinou, drôtikom a textilom. 🖼

            Potom si v škole v rámci hodín výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania vyzdobili medovníčky s pani pernikárkou na vianočný stromček.  🎄❄️

            Niektorí to nevydržali a sladké dobroty aj s polevou skončili v ich bruškách. 😋

          • Mikuláš v škole 🎅🏻

            Na Mikuláša naše žiačky a žiaci z 9.C spríjemnili deň žiakom, ale aj učiteľom. Po triedach rozdávali sladkosti 🍬🍭a neposlušné deti pomaľovali uhlíkom. Našťastie ich bolo len pár 😉. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemný mikulášsky deň a pani učiteľke Kubovčíkovej za organizáciu.

            Ďakujeme aj kuchárskemu tímu zo školskej jedálne za super mikulášsky obed 🧁

          • Dejepisný workshop v múzeu 👑

            Dňa 24.11.2023 sa žiaci triedy 5.A spoločne s pani učiteľkami dejepisu, p. uč. Slezákovou a p. uč. Szalaiovou, zúčastnili dejepisného workshopu v Múzeu mesta Bratislavy. Okrem prehliadky stálej expozície a prekrásneho interiéru budovy starej radnice sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí o práci v múzeu. Po diskusii si žiaci v praxi vyskúšali prácu reštaurátora či kustóda. Piatakom sa dejepisná exkurzia do múzea veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšie.

          • Digitálny workshop 🤖

            Tento týždeň sme sa zúčastnili so siedmakmi workshopu v kreatívnej vzdelávacej dielni v Starej tržnici. Do tohto Labu nás prilákala možnosť dozvedieť sa niečo o nových poznatkoch a technológiách v digitálnej oblasti. Zaujala nás prezentácia o laserovej rezačke a 3D tlačiarňach. Túto tlačiareň sme si napokon aj sami vyskúšali a mohli sme si vytlačiť malý darček na pamiatku. Tento zaujímavý workshop sme ukončili prácou s 3D perami, pomocou ktorých sme vytvorili malé "umelecké" diela. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu tohto zaujímavého a kreatívneho miesta.

          • Dejepisná diskusia s paleontológom Dušanom Valentom

            Dňa 8. novembra 2023 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili diskusie s paleontológom Dušanom Valentom o “Živote našich predkov”. Diskusia sa konala v Staromestskej knižnici (Blumentálska) v rámci Týždňa vedy a techniky. Žiaci si rozšírili vedomosti o živote našich predkov v praveku a dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií o jednotlivých vývojových štádiách človeka. Žiakom sa diskusia veľmi páčila a odniesli si z nej cenné vedomosti.

        • Strašidelné prespávačky 👻
          • Strašidelné prespávačky 👻

            Koncom októbra a začiatkom novembra si naši žiaci zorganizovali strašidelné prespávačky v škole. Ako už býva tradíciou strašidelných prespávačiek, odštartovali to žiaci deviateho ročníka (9.A) s pomocou niektorých žiakov z 8.C. Noc v škole prichystali pre našich najmladších druhostupniarov – piatakov.

            Celá naša škola sa na jednu noc premenila na strašidelný dom s úžasnou výzdobou. Deviataci si prichystali pre mladších spolužiakov mnoho zaujímavých disciplín a úloh, ktoré museli plniť na rôznych stanovištiach. Žiaci boli rozdelení do tímov a za jednotlivé úlohy získavali body. Po splnení všetkých aktivít boli vyhlásení víťazi súťaže, ktorých neminula sladká odmena. Samozrejme, na prespávačke nechýbala ani nočná hra na školskom dvore, v ktorej triedy 5. ročníka súperili o prvé miesto v hľadaní indícií. Víťazom boli konieckoncov všetky triedy, pretože boli odmenení obrovskou krabicou chutných dobrôt. Po súťažiach nasledovalo sledovanie strašidelného filmu či rozprávanie strašidelných príbehov. Piataci si prespávačku veľmi užili a určite na ňu vďaka vynikajúcej práci a snahe deviatakov nikdy nezabudnú.

            Druhou prespávačkou v poradí bola prespávačka 7.C, kde si žiaci takisto pripravili rôzne aktivity a po zotmení sa výborne zabavili pri nočnej hre.

          • Brno - Planetárium ✨🔭🌌🌠🌓

            3.D a 4.C sa vybrali s p. učiteľkami Broňou Polákovou a Katarínou Rodziňákovou za zážitkovým učením do Brna do Planetária, kde sa na chvíľu ocitli v našej galaxii , prebrodili sa súhvezdiami, prešli sa Mliečnou cestou až narazili na čiernu dieru. Následne navštívili VIDA centrum, kde objavili a spoznali ďalšie prírodné javy ako sopka, zemetrasenie, čaro vody či tornádo. Domov sa vrátili plní zážitkov a s množstvom suvenírov.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje