• Dejepisný workshop v múzeu 👑

            Dňa 24.11.2023 sa žiaci triedy 5.A spoločne s pani učiteľkami dejepisu, p. uč. Slezákovou a p. uč. Szalaiovou, zúčastnili dejepisného workshopu v Múzeu mesta Bratislavy. Okrem prehliadky stálej expozície a prekrásneho interiéru budovy starej radnice sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí o práci v múzeu. Po diskusii si žiaci v praxi vyskúšali prácu reštaurátora či kustóda. Piatakom sa dejepisná exkurzia do múzea veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšie.

          • Digitálny workshop 🤖

            Tento týždeň sme sa zúčastnili so siedmakmi workshopu v kreatívnej vzdelávacej dielni v Starej tržnici. Do tohto Labu nás prilákala možnosť dozvedieť sa niečo o nových poznatkoch a technológiách v digitálnej oblasti. Zaujala nás prezentácia o laserovej rezačke a 3D tlačiarňach. Túto tlačiareň sme si napokon aj sami vyskúšali a mohli sme si vytlačiť malý darček na pamiatku. Tento zaujímavý workshop sme ukončili prácou s 3D perami, pomocou ktorých sme vytvorili malé "umelecké" diela. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu tohto zaujímavého a kreatívneho miesta.

          • Dejepisná diskusia s paleontológom Dušanom Valentom

            Dňa 8. novembra 2023 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili diskusie s paleontológom Dušanom Valentom o “Živote našich predkov”. Diskusia sa konala v Staromestskej knižnici (Blumentálska) v rámci Týždňa vedy a techniky. Žiaci si rozšírili vedomosti o živote našich predkov v praveku a dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií o jednotlivých vývojových štádiách človeka. Žiakom sa diskusia veľmi páčila a odniesli si z nej cenné vedomosti.

        • Strašidelné prespávačky 👻
          • Strašidelné prespávačky 👻

            Koncom októbra a začiatkom novembra si naši žiaci zorganizovali strašidelné prespávačky v škole. Ako už býva tradíciou strašidelných prespávačiek, odštartovali to žiaci deviateho ročníka (9.A) s pomocou niektorých žiakov z 8.C. Noc v škole prichystali pre našich najmladších druhostupniarov – piatakov.

            Celá naša škola sa na jednu noc premenila na strašidelný dom s úžasnou výzdobou. Deviataci si prichystali pre mladších spolužiakov mnoho zaujímavých disciplín a úloh, ktoré museli plniť na rôznych stanovištiach. Žiaci boli rozdelení do tímov a za jednotlivé úlohy získavali body. Po splnení všetkých aktivít boli vyhlásení víťazi súťaže, ktorých neminula sladká odmena. Samozrejme, na prespávačke nechýbala ani nočná hra na školskom dvore, v ktorej triedy 5. ročníka súperili o prvé miesto v hľadaní indícií. Víťazom boli konieckoncov všetky triedy, pretože boli odmenení obrovskou krabicou chutných dobrôt. Po súťažiach nasledovalo sledovanie strašidelného filmu či rozprávanie strašidelných príbehov. Piataci si prespávačku veľmi užili a určite na ňu vďaka vynikajúcej práci a snahe deviatakov nikdy nezabudnú.

            Druhou prespávačkou v poradí bola prespávačka 7.C, kde si žiaci takisto pripravili rôzne aktivity a po zotmení sa výborne zabavili pri nočnej hre.

          • Brno - Planetárium ✨🔭🌌🌠🌓

            3.D a 4.C sa vybrali s p. učiteľkami Broňou Polákovou a Katarínou Rodziňákovou za zážitkovým učením do Brna do Planetária, kde sa na chvíľu ocitli v našej galaxii , prebrodili sa súhvezdiami, prešli sa Mliečnou cestou až narazili na čiernu dieru. Následne navštívili VIDA centrum, kde objavili a spoznali ďalšie prírodné javy ako sopka, zemetrasenie, čaro vody či tornádo. Domov sa vrátili plní zážitkov a s množstvom suvenírov.

             

          • Oznam pre rodičov

            Vážení rodičia,

            dňa 04.12.2023 (pondelok) sa uskutoční konzultačné rodičovské združenie pre:

            1. stupeň od 16:00

            2. stupeň od 17:00.

          • Cirkusová show 🎪

            ŠKD zorganizoval pre deti nezabudnuteľný zážitok - cirkusovú show v podaní rodiny Marion, kde okrem kúziel 🧙‍♀️🪄 a rozprávkových postáv v nadrozmerných veľkostiach mali žiaci možnosť vidieť aj holubice 🕊️.

            K spestreniu programu sa deti mali možnosť občerstviť popcornom 🍿 a cukrovou vatou.

            Veľké poďakovanie patrí celému tímu ŠKD za pomoc s prípravou a sprievodom detí na akcii.

          • 🎁 Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? 🎁

            Čas lásky, pokoja a obdarovávania už klope na dvere 💝. Opäť máme možnosť  potešiť seniorov v domovoch dôchodcov a zapojiť sa do celoslovenskej dobrovoľnej zbierky 🎁"Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?"🎁.


            Tak, ako aj predchádzajúce roky, aj tento rok môžu žiaci vytvoriť krabicu, buď za triedu, alebo aj jednotlivo. V každej krabici by malo byť niečo sladké 🍭, niečo slané🍿, niečo teplé ☕, niečo mäkké 🧣, niečo voňavé 🧼, niečo na zábavu 📖 a niečo zo srdca ❤️. 

            Tohtoročnou novinkou je, aby sme nepresiahli počet 100 krabíc za školu. Ak sa nám podarí počet naplniť, budeme Vás informovať.


            Prosíme, nezabúdajte, že krabice je potrebné obaliť tak, aby sa dali otvárať, tzn. vrch a spodok obaliť osobitne. Takto obalené krabice je potrebné priniesť do 30.11.2023 do kabinetu na 2. poschodí p. Kostelníkovej (školskej psychologičky) alebo do kabinetu asistentov. Krabice budú následne 1.12. odovzdané koordinátorovi.


            Vopred Vám ďakujeme za spoluprácu a veríme, že aj tento rok sa nám spoločne podarí potešiť mnoho seniorov 👵🏻👴🏻.

          • Vyučovanie v pyžame 🧸

            Vo štvrtok 16.11.2023 zažili žiaci 1. stupňa vyučovanie v pyžamách . Do školy si obliekli svoje obľúbené pyžamo  alebo overal a spoločnosť im robili plyšové hračky 🧸💤. Veru, bol to neobyčajný deň.

            Vedeli ste? Prvé pyžamo do Európy dorazilo z ďalekej Indie koncom 19. storočia. 

          • Kolobeh prírody 💧 na školskom dvore ZŠ Vazovova

            Dňa 13.11.2023 sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca uskutočnilo slávnostné prezentovanie projektu Deti pre Bratislavu.

            Žiaci 8.B triedy obhájili svoj projekt ,,Kolobeh prírody na školskom dvore ZŠ Vazovova''. Deti sa potešili malým darčekom, občerstveniu, ale aj krásnej atmosfére spolu so zastupiteľmi hlavného mesta. Týmto chceme poďakovať pánovi starostovi Ing. Matejovi Vagačovi, pani vicestarostke Mgr. art. Dane Kleinert a celému organizačnému tímu Deti pre Bratislavu. A nášmu šikovnému tímu z 8.B triedy srdečne blahoželáme!

          • Starý mobil sem ♻️ 

            Milí Recyklohráči, dobre vieme, že mnohí ste sa už nevedeli dočkať vyhlásenia zberu starých mobilných telefónov. Tak teda.....ŠTARTUJEME ♻️ 😃 


            Do 23.11. môžete priniesť staré mobily 📱. Škatule sa budú nachádzať na vrátnici, na prvom poschodí pri zborovni a na treťom poschodí.

            Ďakujeme, že sa zapojíte! 

          • Informatická súťaž iBobor

            Aj tento školský rok v týždni od 6.11. do 10.11.2023 zasadlo na našej škole vyše 200 žiakov za počítače 💻, aby sa zapojili do medzinárodnej informatickej súťaže iBobor , zameranej na logické myslenie. Ďakujeme každému žiakovi, ktorý sa zapojil a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

          • Turistický krúžok 🏔

            V nedeľu sme to rozprúdili na turistickom krúžku Potulky prírodou pod vedením p. uč. Rodziňákovej. Absolvovali sme okruh škola - Koliba - Železná studnička - škola. ❤️ Vybavili sme krásne slnečné počasie, krásnu jesennú prírodu, čistý vzduch... Bolo úžasne. 😍

            Vďaka za spoluprácu dvom úžasným rodičom. Tešíme sa na ďalšie zážitky.

          • Exkurzia - Viedeň 🐼 🐨

            Dňa 7. 11. 2023 sa žiaci 7. ročníka a 6 žiakov zo 6.A a 6.C zúčastnilo exkurzie v ZOO Viedeň s p. učiteľkami I. Súderovou, Ľ. Schützovou a K. Gernátovou Tatay. Do Viedne cestovali autobusom. Vo Viedni si pozreli zvieratá. Žiaci boli rozdelení v skupinách a vypracovali pracovný list o zvieratách 🐧. Tento pracovný list pre nich pripravila p. učiteľka Súderová. O histórii Schönbrunnu im porozprávali vyučujúce. Prešli sa záhradou Schönbrunnu 🌳 🌴. Na pamiatku si žiaci kúpili suveníry zo ZOO. Exkurzia sa žiakom páčila.

          • Odovzdávanie "mokrých" diplomov za plavecký výcvik 🏊🏻‍♀️

            V piatok 10.11. naši žiaci slávnostne ukončili plavecký výcvik a dostali "mokré diplomy" za absolvovanie výcviku priamo od pána starostu Ing. Mateja Vagača.

            Prekvapením bol hosť, Richard Nagy - elitný reprezentant SR v plávaní, ktorý tiež prišiel podporiť snahu žiakov.

            Ešte raz vďaka za bezplatné plávanie zorganizované Starým mestom v spoluprácu s občianskym združením Sports Institute.

            Samozrejme, veľká vďaka všetkým trénerom plávania, ktorí trpezlivo učili našich žiakov plaveckým zručnostiam. Ďakujeme aj pani učiteľkám a vychovávateľkám, ktoré sa vzorne starali o malých plavcov.

            Tešíme sa na ďalšie skvelé podujatia.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje