• Okresné kolo vo florbale dievčat – 2. miesto.

            Na skvelé výsledky chlapcov vo florbale nadviazali aj dievčatá, keď v utorok 29.11. sa v telocvični našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale a obsadili v ňom krásne druhé miesto.

            Po dvoch víťazstvách v pomere 2:1 prišla jediná prehra v turnaji s výsledkom 4:6. Pod vedením p.uč. Paliatku dievčatá bojovali, snažili sa, dali srdiečko do boja o prvé miesto, no nepodarilo sa.

            Krajské kolo bolo blízko...ukázala sa však veľká perspektíva dievčat a pri dobrom tréningu to snáď vyjde o rok. Budeme držať palce.

          • Bratislavský stromček detí z ŠKD🎄

            Čas čarovný je čas vianočný...

            Aj naše šikovné deti v ŠKD k tomu čaru prispeli svojím anjelským stromčekom. Nájdete ho na Primaciálnom námestí vo Vianočnom lese.

            Dúfame, že aj náš stromček vyčarí úsmev ľuďom v domove dôchodcov. Krásne Vianoce! 🎄

          • Oznam

            Konzultačné rodičovské združenie

            1.stupeň --- 5. 12. 2022

            - čas oznámi triedny učiteľ prostredníctvom EduPage

            2.stupeň--- 5. - 9. 12. 2022

            - po dohode s daným vyučujúcim ( nahlásiť sa prostredníctvom EduPage alebo mailom)

             

          • Beseda s Ľubomírom Feldekom

            Vďaka p. profesorovi Traubnerovi sme u nás v škole mohli privítať významnú osobnosť z literárneho sveta.

            Dňa 15.11. mali žiaci štvrtých ročníkov besedu s Ľubomírom Feldekom, spojenú s autorským čítaním z knihy Rozprávkový zverinec.

            Obom pánom patrí srdečná vďaka.

             

          • Okresné kolo vo florbale chlapcov

            V pondelok 21.11. naši chlapci – florbalisti, vyhrali svoju skupinu v OK vo florbale pod vedením p.uč. Dadykina a v stredu 23.11. vo finále obsadili celkové 3. miesto, čo je v nabitej konkurencii 13 zúčastnených základných škôl výborné umiestnenie.

            Všetkým chlapcom k úspechu gratulujeme a vo fotogalérii si pozrite naše emócie na zápasoch.

          • Dejepisná exkurzia vo Viedni

            Dňa 11. 11. 2022  sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie vo Viedni, spoločne s Mgr. Zuzanou Slezákovou, Mgr. Evou Kubovčíkovou a Mgr. Zuzanou Szalaiovou.

            O zaujímavý a hodnotný historický výklad sa postarala pani sprievodkyňa Jitka.

             

            Prvou zastávkou bolo vojenské múzeum Arsenal, kde žiaci videli zaujímavé exponáty z obdobia 1.svetovej vojny.

            Pokračovali prehliadkou zámku Belvedere, Hoffburg, a prezreli si námestie Márie Terézie,  Stephansplatz s najväčšou katedrálou vo Viedni, Dóm Sv. Štefana.

            Cestou späť sme sa ešte stihli zastaviť pri dome slávneho architekta, sochára a maliara Friedensreicha Hundertwassera. Dom je preslávený svojou farebnou fasádou a zaujímavou architektúrou.

             

            Exkurziu sme si všetci veľmi užili a odniesli si so sebou okrem nových poznatkov aj príjemné zážitky.

          • OLYMPIÁDA ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA

            Naši žiaci a naše žiačky sa i tento školský rok zapojili do Olympiády zo slovenského jazyka.

            Svoje literárne schopnosti ukázali pri prednášaní prejavu na ľubovoľnú tému a pri tvorení oznamu o dobrovoľníckej akcii. Popasovali sa aj s gramatikou, literatúrou a čítaním s porozumením v on-line teste. 

            Žiačka Mia Budaiová z 9.A triedy postúpila do okresného kola, v ktorom sa umiestnila na 1. mieste! 🥳 Srdečne jej blahoželáme! Všetkým, ktorí sa zapojili do olympiády, ďakujeme za účasť!

          • Exkurzia v Modre

            V októbri sme my, žiaci a žiačky 8. ročníka, navštívili mestečko Modra.

            Náš ročník sa zúčastnil exkurzie v Múzeu Ľudovíta Štúra. Prezreli sme si pamätnú izbu a odniesli spoločnú kyticu na jeho pomník. Múzeum nás zaujalo svojimi exponátmi, dobovými kostýmami a zachovaným nábytkom. Popri prehliadke sme sa dozvedeli aj veľa zaujímavých informácií.

            Na exkurzii sa nám nesmierne páčilo. 🥰

          • Popoludnie s dinosaurami

            Vo štvrtok, dňa 10.11.2022 detičky z 1.A,B v rámci ŠKD, zažili krásne popoludnie plné informácií na besede s ujom paleontológom o dinosauroch v knižnici na Blumentálskej ulici.

            Deti počúvali so zatajeným dychom... 

          • Projekt_Deti pre Bratislavu

             

            Aj v tomto roku sa žiaci našej školy prihlásili do environmentálneho projektu Deti pre Bratislavu.

            Názou tohtoročného projektu - Bylinky naše každodenné, ktorý vypracovala mamička p.Krištofíková za čo jej patrí srdečná vďaka.

            Celý projekt bude realizovať p.učiteľka Sanigová spolu so žiakmi 7.B.

            Tešíme sa na určite skvelé výsledky celého projektu.

             

          • Prednáška o fake news, hoaxoch a dezinformáciách

            Dňa 18.10 sa žiaci 9.B, spolu s pani triednou učiteľkou Szalaiovou, zúčastnili prednášky o hrozbách fake news. Prednáška sa konala v Staromestskej knižnici (Blumentál) a konala sa pod záštitou Knihovny města Olomouc v Českej republike.

            Cieľom prednášky bolo rozvíjať u žiakov kritické myslenie a upozorniť ich na hrozby, ktoré prináša šírenie falošných správ, ktoré na nás číhajú najmä na internete a sociálnych sieťach.

            Žiaci sa dozvedeli aký je rozdiel medzi fake news, dezinformáciami a propagandou a aké je v dnešnej dobe jednoduché manipulovať s pravdou. Získali taktiež užitočné tipy ako rozpoznať nepravidivé informácie a ako sa im brániť. Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie a mohli si tiež v praxi vyskúšať aktivity súvisiace s touto témou.

          • Čokoládovňa Hauswirth

            14.10. boli šiestaci s p. uč. Súderovou, Nagyovou, Schützovou a Kanišákovou na exkurzii v čokoládovni Hauswirth v Kittsee.

            Okrem prehliadky továrne si pozreli dokument o založení firmy Hauswirth a po ochutnaní výbornej čokolády si zakúpili pár čokoládiek aj domov.

            Druhá zastávka bola v Hainburgu, kde sa prechádzali históriou mesta a popri rieke Dunaj. Výletík sa im veľmi páčil!

          • Projekt Krókus/Šafran

            Včera naši ôsmaci spoločne so SNM-Múzeum židovskej kultúry, zasadili cibuľky žltých krókusov na spomienku približne 1,5 milióna detských obetí holokaustu.

            Projekt Krókus/Šafran, ktorý už niekoľko rokov realizuje v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu, je výborný spôsob, ako uviesť mladých ľudí do tejto problematiky a ktorým zároveň môžeme zvýšiť ich povedomie o dôležitosti tolerancie a rešpektu.

            Upozorňuje žiakov na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a prenasledovania na základe náboženského presvedčenia, rasovej príslušnosti, či príslušnosti k iným menšinám.

            Ďakujeme pani riaditeľke a  Mgr. Zuzane Slezákovej – triednej pani učiteľke ôsmakov, ktorí sa do projektu zapojili a v neposlednom rade vynikajúcej tanečnici Vande Polakovej, bývalej žiačke našej školy, ktorá nám taktiež pomohla šíriť posolstvo žltých krókusov.

             

          • PROJEKT DETI PRE BRATISLAVU

            Dňa 19.9.2022 sa tím žiakov 7.B triedy pod vedením Mgr. Petronely Sanigovej zúčastnil programu Magistrátu hlavného mesta Bratislavy, ktorý sa konal v Primaciálnom paláci v Zrkadlovej sieni.
            Témou programu bol projekt Deti pre Bratislavu. Žiaci 2. stupňa sa zapojili do tohto projektu s témou: Neviditeľné stromy.
            Na tomto podujatí boli odprezentované tri najlepšie skupiny a predstavili nám súťažné témy ročníka 2023. Zároveň sa tu nakrúcala posledná časť sumárneho dokumentu o 3 rokoch Deti pre Bratislavu. Pre účastníkov a účastníčky pripravili aj špeciálne darčeky, ktorými sa poďakovali za účasť v projekte a za to, že nám úprimne záleží na meste, v ktorom žijeme.
            Súčasťou bol aj sprievodný program - ak deti mali chuť, mohli si na stacionárnych bicykloch "vybicyklovať" popcorn či cukrovú vatu. ☺️

            Ďakujeme organizačnému tímu projektu Deti pre Bratislavu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu! 🥰

          • VOĽBY ŽIACKEHO PARLAMENTU 🗳️

            Už o pár dní sa budú konať komunálne voľby, ale ZŠ Vazovova má tie svoje už úspešne za sebou. 
            Tento rok sa totiž prvýkrát konali voľby výboru žiackeho parlamentu. Z jednotlivých predsedov a predsedníčok tried sa prihlásili 4 kandidáti na tento post. Všetci kandidáti predstavili seba a svoje kreatívne nápady v školskom rozhlase a na chodbách školy odpovedali na otázky zvedavých voličov. 
            Následne, dňa 29. septembra 2022, mohli žiaci a žiačky 2. stupňa prísť do príslušných volebných stánkov a svojím hlasom podporiť svojho favorita.
            O volebné stánky sa postarali žiaci 9. ročníka. 
            Žiacky parlament má za sebou aj prvé stretnutie, ktoré spoločne s koordinátorkou viedol víťaz volieb, Samuel Michael Kennedy, a jeho zástupkyňa, Simona Golhová. Obom blahoželáme a prajeme veľa úspechov vo funkcii. 🥳💪🏻

          • Voľby 2022

            Organizácia vyučovania

            Vo štvrtok 27.10.2022 sa žiaci tried 1.A, 1.B, 1.C, 1.D, 3.B, 3.C, 4.B a 4.C nebudú učiť  vo svojich triedach,  nakoľko v týchto učebniach sa budú od rána pripravovať volebné miestnosti.

            Škola, nemá dostatok náhradných priestorov pre 6 tried, v ktorých  sa budú konať voľby.

            Z tohto dôvodu Vás prosíme, ak máte možnosť, nechajte svoje dieťa dňa 27.10. 2022 doma. Neúčasť v škole  bude ospravedlnená.

             

            Zároveň z uvedených prevádzkových dôvodov bude skrátené vyučovanie pre žiakov, ktorí nemôžu ostať doma:

            1.stupeň bude končiť 4.vyučovacou hodinou o 11.40 hod.

            2.stupeň končí 5.vyučovacou hodinou o 12.35 hod.

            ŠKD bude v prevádzke do 16.00 hod.

            Školská jedáleň bude vydávať obedy  od 11.00 do 13.30 hod.

            V prípade, že vaše deti ostávajú doma, je potrebné odhlásiť obed do 25.10. na nemethova@zsvazovova.sk  alebo telefonicky 02/52 49 14 68.

          • Príspevok do fondu ZRPŠ

            Milí rodičia,

             

            aj v tomto školskom roku odsúhlasil Výbor rodičov dobrovoľný príspevok, ktorým môžete prispieť na zlepšenie podmienok pre naše deti a učiteľov.

             

            Výška príspevku je 20 eur na jedno dieťa na každé ďalšie dieťa z rodiny 10 eur. Ak máte, napr. tri deti, uhradíte príspevok vo výške 40eur do fondu o.z.ZRPŠ ZŠ Vazovova 4. Je na Vás, či uhradíte príspevok v tejto výške alebo vo vyššej...:o)

            Príspevok môžete uhradiť priamo na účet nášho o.z.  - č.ú. SK 93 1100 0000002924843904. Do poznámky prosíme uveďte triedu, ktorú Vaše dieťa navšetevuje. Ak uhrádzate príspevok, napr. za tri deti, ktoré chodia do rôznych tried, uveďte do poznámky názvy všetkých  troch tried.

             

            Za zaslanie príspevku Vám vopred ďakujeme.

             

            Výbor rodičov ZŠ Vazovova 4

          • ZBER PAPIERA

            Zber papiera sa uskutoční v našej škole od dňa 17.10.2022 do 25.10.2022 v čase od 7:20 do 8:00 dole pri šatniach. Papier je potrebné odovzdať previazaný špagátom, alebo v papierovej krabici -  nie v plastovom obale. Kartóny sa nezbierajú.

            V prípade väčšieho množstva je možnosť odparkovať auto po dobu vyloženia papiera na školskom dvore.

          • BIELA PASTELKA 2022✏️

            Tešíme sa, že opäť i tento školský rok sa naša škola zapojila do zbierky únie nevidiacich a slabozrakých, ktorá je známa ako Biela pastelka.

            Našim žiačkam, Simonke a Šarlotke, sa podarilo vyzbierať 183,58€.Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli prispieť a dievčatám ďakujeme za pomoc so zbierkou.

            Navyše v tomto období si pripomíname svetový deň zraku, ktorého cieľom je zvýšenie povedomia o problematike zrakového postihnutia. A tak, pri príležitosti tohto dňa, si naši žiaci a žiačky mohli preveriť svoj zrak pri čítaní písmen. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje