• Blíži sa čas obdarovávania, pokoja a lásky

            Dnešné dni sú také aké sú, každý z nás zažíva asi trochu viac stresu, menej pohody a nadhľadu. Veríme, že spoločne spolu s Vami sa nám podarí naladiť na tú pravú vianočnú nôtu. Že zažijeme pocit spolupatričnosti, súdržnosti a nájdeme malý kúsok pokoja v duši :)

            ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎

            Aj tento rok sa zapájame do celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.

            Koordinátori nás prosia, aby sme primárne namiesto krabičiek vytvorili láskyplné Mikulášske balíčky – zjednodušenú verziu krabičiek. V každom balíčku by malo byť niečo sladké, niečo na zahriatie (čiapka, šál, ponožky) a niečo od srdca (odkaz, soška, vianočná ozdoba, perníček), zabalené v Mikulášskom sáčku. Starkí tak budú obdarovaní nielen na Vianoce, ale ja na Mikuláša. 

            Deti môžu priniesť sladkosť - drobnosť do balíčka alebo aj celý Mikulášsky balíček do 30.11.2021 triednej pani učiteľke.  

            Samozrejme, vytvoriť a potešiť môžeme seniorov aj krabičkou. Opäť platí možnosť doniesť drobnosť do krabičky, ktorú vytvorí trieda alebo vytvoriť vlastnú a tú priniesť do školy. Zberné miesto pre krabičky je sekretariát riaditeľky školy. Opäť do 30.11.2021. Ďakujeme :)

            ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎ ❄︎

            Už 5 rokov spája Vianočná pošta dobrovoľníkov z celého sveta, aby mohli napísať na Vianoce pozdrav neznámym starkým do domova. Aby seniorom dopriali niečo, bez čoho Vianoce pre nich nemajú ten správny charakter. Za ten čas bolo doručených 105.567 pozdravov. A my toto číslo tento rok navýšime o ďalších 300 :) 
            Kreatívne pracujeme na hodínách VYV, ale ak má niekto chuť a čas doma, každá vyrobená pohľadnica s vinšom - prianím, je vítaná. Pohľadnice môžu deti odovzdať opäť triednym pani učiteľkám - učiteľom do 30.11.2021. Ďakujeme :)

          • Čiastočné pozastavenie krúžkovej činnosti

            Vážení rodičia, milí žiaci, 

            vzhľadom k rozšíreniu vírusového ochorenia - ovčie kiahne ako aj karantnénnym opatreniam z dôvodu Covid-19, pozastavujeme dnešným dňom realizáciu školských športových krúžkov pre žiakov 1. stupňa - tzn. florbal, stolný tenis, pohybové hry. 

            Ostatné krúžky budú prebiehať za zvýšených hygienických opatrení. Zároveň prebiehajú aj krúžky, ktoré sú realizované inými subjektmi na pôde našej školy.

            Jana Štefková, riaditeľka školy 

          • Dištančné vyučovanie

            Milí rodičia, milí žiaci, 

            žiaľ, ochorenie Covid-19 sa začína týkať aj našej školy. Z dôvodu pozitívne testovaných žiakov i zamestnancov školy, sa žiaci tried:

            • 4.A, 5.B, 7.A vzdelávajú dištančne do piatku 12.11.2021. Do školy nastúpia v pondelok 15.11.2021;
            • 5.A, 6.A, 6.B vzdelávajú dištančne do pondelka 15.11.2021. Do školy nastúpia v utorok 16.11.2021;
            • 1.B, 3B, 3C a polovica triedy 1.D vzdelávajú dištančne do piatku 19.11.2021. Do školy nastúpia v pondelok 22.11.2021. 

            Pozitívne testovaným želáme skoré uzdravenie a nám všetkým prajeme pevné zdravie a veľa síl do ďalších dní. 
            Jana Štefková, riaditeľka školy 

          • Škola hľadá svoje logo

            Vyhlasujeme súťaž o vytvorenie návrhu loga našej školy. Všetci výtvarne zdatní, šikovní a kreatívni môžu do 21.11.2021 vytvoriť návrh, ktorý by čo najlepšie vystihoval našu školu. Grafické návrhy môžu byť v papierovej aj elektronickej podobe.

            Návrh v elektronickej podobe pošlite na zsvazovova@gmail.com, návrh v papierovej podobe prineste na sekretariát riaditeľky školy.

            Víťazný návrh bude ocenený a víťazné logo bude reprezentovať školu.
            Tešíme sa na Vaše nápady.

        • Vyhlasujeme súťaž o najzdravšiu desiatu
          • Vyhlasujeme súťaž o najzdravšiu desiatu

            Nielen raňajky ale aj výživná desiata je pre detský organizmus nesmierne dôležitá. Ideálna je kombinácia obilniny s mliečnym výrobkom a ovocím alebo zeleninou. Inšpirujme sa navzájom!

            Zapoj fantáziu, neváhaj aj rodičov a vykúzli zdravú a oku lahodiacu desiatu :) 

            Svoju desiatu odfotografuj a pošli do 24.11.2021 na ikrizanova@zsvazovova.sk

            Víťazov čaká zdravé prekvapenie a diplom. 

            Súťaž je vyhlásená v rámci projektu Skutočne zdravá škola. 

          • Workshop Neviditeľné stromy

            Aj v tomto školskom roku sa zapájame do unikátneho projektu hlavného mesta SR  - Deti pre Bratislavu
            Tentokrát s projektom "Neviditeľné stromy", vďaka ktorému priložíme ruku k dielu a zveľadíme školský dvor. 

            Začali sme WORKSHOPom "NEVIDITEĽNÉ STROMY" 🌳🌲🍃
            Workshopu sa zúčastnil tvorivý tím 6.B triedy v spolupráci s Centrom environmentálnej a etickej výchovy Živica – lektorom bol pán Ing. František Cimerman. Žiaci si vyskúšali rôzne environmentálne aktivity v triede, ale aj na školskom dvore. • Selfie beh - odfoť sa s ... • Nájdi svoj strom - so šatkou na očiach • Dočiahni od stromu po strom v skupine • Meranie obvodu rukami, stopami, metrom • Tvorba geometrických útvarov z paličiek • Matematické hádanky z paličiek • Druhové určenie jednotlivých drevín

            Žiaci si to veľmi užili a my sa tešíme na ďalšiu spoluprácu. Najbližšie nás čaká prezentácia nášho projektu pred porotou. Držte nám palce :)

          • Dobrovoľníci zo SLSP na školskom dvore

            V piatok 21.10.2021 sme zažili na školskom dvore atmosféru aktívneho dobrovoľníckeho zápalu.

            Tím zamestnancov Slovenskej Sporiteľne sa zapojil do zveľaďovania školského dvora. Práve ich aktívnou prácou, sa dvor po 1. etape revitalizácie dostal do takej podoby, že deti môžu školský dvor bezpečne používať.

            Poradili si so zasypaním diery, ktorá bude v budúcnosti slúžiť pre nový strom, vyčistili chodníky od nánosov stavbárskej špiny, náletových drevín a odpadkov.

            Ďakujeme aj dobrovoľníkom OZ ZRPŠ Vazovova za zorganizovanie a zastrešenie aktivity a Školskej jedálni za pripravené občerstvenie.

          • Ovčie kiahne

            V našej základnej škole sa na prvom i druhom stupni vyskytli Varicella zoster alebo ovčie kiahne.

            Ide o vírusové ochorenie, ktoré sa prenáša vzduchom. Ich inkubačná doba je dva týždne. Veľmi rýchlo sa prenášajú najmä vo väčších kolektívoch.

            Prosíme Vás o dôkladnejšie pozorovanie detí. Ak vaše dieťa ochorie, nahláste túto skutočnosť triednemu učiteľovi. 

            Ďakujeme za spoluprácu. 

          • Vzdelávame sa moderne

            Zvýšenie kvality vzdelávania prostredníctvom digitalizácie a rozvoj zručnosti žiakov prostredníctvom používania IKT (nielen) vo vyučovacom procese, je jedným z hlavných koncepčných zámerov našej školy. 

            Aj preto sa nesmierne tešíme a ďakujeme Magistrátu hlavného mesta Bratislava za príspevok pre občianske združenie ZRPŠ Vazovova 4 na realizáciu projektu s názvom „Vzdelávame sa moderne aj vo výchove mimo vyučovania“ Vďaka projektu sme pre deti navštevujúce školský klub detí zakúpili tablety, ktoré využijú na zábavné, ale i vzdelávacie hry, čo zaručí netradičný výchovno-vzdelávací proces. 

          • Jesenné prázdniny

            S potešením oznamujeme, že od 28.10.2021 (štvrtok) do 1.11.2021 (pondelok) sú prázdniny. 

            Vyučovanie v škole začne 2.11.2021 (utorok). Upozorňujeme rodičov, že pri návrate dieťaťa do školy po prázdninách je potrebné vyplniť vyhlásenie o bezpríznakovosti prostredníctvom Edupage.

            Príjemný oddych prajeme :) 

          • Projekt Krokus

            Rozširujeme svoje vedomosti o holokauste a zapájame sa do projektu Krokus SNM - Múzeum židovskej kultúry. Začíname sadením krokusových cibuliek a už teraz sa tešíme na ich kvitnutie v našej predzáhradke. Cibuľky kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. január).

            Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli (nielen) deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť. Takto symbolicky si chceme uctiť približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu.

          • Spolu múdrejší 2

            Nesmierne sa tešíme, že sme získali finančné prostriedky na program doučovania „Spolu múdrejší 2“ na mesiace október až december 2021.

            Koordinátorom projektu za školu je: PhDr. Jana Koláčková, PhD. - jkolackova@zsvazovova.sk, na ktorú môžete smerovať všetky svoje otázky. 

            Veríme, že vďaka prostriedkom sa nám podarí zlepšiť vedomostí a zručností žiakov a dobehnúť zameškané z dištančnej  výučby. Žiakov, ktorí sa do projektu prihlásili, budú kontaktovať vyučujúci/doučovatelia. 

            Doučovanie začne už od 4.10.2021. Držte palce, nech je tento projekt prospešný pre nás všetkých. 

            Projekt „Spolu múdrejší 2“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

        • Od pondelka 4.10.2021 krúžkujeme
          • Od pondelka 4.10.2021 krúžkujeme

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            ďakujeme za prejavenú dôveru. Od budúceho týždňa otvárame 18 záujmových krúžkov. 
            Zoznam nájdete TU<<<

            Veríme, že Vám prinesieme aktívnu zábavu, pozitívnu náladu, nové zážitky a vedomosti. 
            Tešíme sa na Vás!

            Vaši vedúci krúžkov 

          • Oznam zo školskej jedálne

            Milí rodičia,

            na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava - Staré mesto, bolo schválené zníženie príspevku na réžiu v ŠJ, konkrétne na 0,60 € na deň od 1. októbra 2021

            Vedúca jedálne vystaví predpisy v priebehu týdňa a prostredníctvom triednych učiteľov ich rozdá deťom. Prosíme o ich úhradu najneskôr do 8.10.2021.

            Zároveň Vás prosíme, aby ste na odhlasovanie/prihlasovanie využívali www.strava.cz alebo kontaktovali vedúcu prostredníctvom e-mailu: znemethova@zsvazovova.sk. Odhlasovať sa dá na daný deň do 8:00.

            Ďakujeme. 

          • Oznam

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od pondelka 20.9.2021 sa žiaci I. stupňa po príchode do školy prezúvajú.
            Žiaci II. stuňa sa prezúvajú od stredy 22.9.2021.

            Zároveň sa od 20.9.2021 okresy Bratislava I - V preklápajú do oranžovej farby COVID Automatu.

            Výučba prebieha aj naďalej prezenčnou formou. Žiak a zamestnanec má prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

            Je potrebné, aby ste predložili Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, ak ste tak doteraz nespravili.
            Ideálne prostredníctvom rodičovského konta na EduPage - https://help.edupage.org/sk/u2462 alebo odovzdaním papierového vyhlásenia triednemu učiteľovi (príloha 1). Toto vyhlásenie predkladáte po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátanie víkendov a sviatkov).

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyjadrenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového a bude umiestnený do izolačnej miestnosti a triedny učiteľ bude bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ak žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 2 možnosti:

            1. Odoslať ho škole prostredníctvom EduPage;
            2. Poslať podpísaný scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ e-mailom triednemu učiteľovi;

            V prípade, že žiak spĺňa výnimku z karantény, môže ju uplatniť prostredníctvom Oznámenia o výnimke z karantény - opäť môžete podať prostredníctvom EduPage - https://help.edupage.org/sk/u2458 alebo odovzdať tlačivo (príloha 2)

            Výnimka z karantény:

            • Žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID 19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu, testu na protilátky).
            • Plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID 19.

            Poprosíme Vás, aby mal triedny učiteľ v pondelok 20.9.2021 k dispozícii odovzdané: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a Oznámenie o výnimke z karantény (ak dieťa spĺňa výnimku z karantény).

            Ďakujeme a želáme príjemný víkend.
            Vedenie školy

          • Kde je vôľa, tam je cesta

            Dni riadteľského voľna i voľný deň 15.9.2021 sme strávili aktívne - v škole pri zariaďovaní nových PC učební, stolárskymi prácami, prípravou materiálov na plavecký výcvik, online vzdelávaním, či nahadzovaním obľúbených septembrových štatistických výkazov. 

            Rodičia a žiaci zo 6.A s triednym učiteľom Mgr. Róbertom Dadykinom strávili stredu 15.9.2021 aktívne. Špekačky, hry, guláš, torta, outdoorscrabble, futbal, bedminton, volejbal, vybíjaná, jednoducho NÁDHERNÝ DEŇ SPOLU so žiakmi i rodičmi 🥰 

            Naša práca je našim poslaním a víziou školy je “Moderná, pohodová a tvorivá škola na celý deň, ktorá pripravuje pre úspešný a napĺňajúci život.” 

            Veľmi túžime deti nielen vzdelávať, ale aj formovať a najmä poskytnúť im komunitu, na ktorú sa budú môcť obrátiť a budú sa v nej cítiť bezpečne. Radi by sme v budúcnosti realizovali podujatia pre žiakov, rodičov i verejnosť (veríme, že raz sa pandemická situácia upokojí), a to nielen jednodňové akcie, ale výhľadovo aj tábory a rodinné pobyty. 

            Tešíme sa na spoločne strávený čas.
            Zamestnanci školy 

          • Potvrdenia a vyhlásenia online

            Vážení rodičia,

            prispejme k ochrane životného prostredia a netlačme zbytočne dokumenty. Mnoho dokumentov sa dá vybaviť pár klikmi na EduPage. 

            Potrebujete potvrdenie o návšteve školy (na preukaz na vlaky, autobusy, MHD, na rodinné prídavky a pod.)? Nemusíte chodiť do školy. Potvrdenie si ľahko vygenerujete sami z pohodlia domova prostredníctvom Edupage - NÁVOD TU<<<

            Ospravedlnenky - potrebujete dieťa ospravedlniť z vyučovania z rodinných dôvodov? Podajte elektronickú ospravedlnenku. NÁVOD TU<<<
            Samozrejme, v prípade, že dieťa vymešká viac ako 5 dní, je potrebné doložiť ospravedlnenie od lekára. 

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti - formulár, bez ktorého sa tento rok nezaobídeme. Je potrebné ho podať po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov). Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára. Aj keď je povinnosťou rodiča predložiť potvrdenie o bezpríznakovosti až v oranžovej fáze COVID automatu, prosíme rodičov, aby prostredníctvom EduPage poskytli toto potvrdenie už teraz po 15.9., čo výrazne uľahčí prípadný prechod do oranžovej fázy; takisto prosíme rodičov, aby toto potvrdenie predkladali (primárne cez EduPage) aj v zelenej fáze vždy po tom, čo žiak vymešká 3 po sebe idúce dni (vrátane víkendov, sviatkov, prázdnin a pod.), pretože každou takouto absenciou stráca pôvodné vyhlásenie platnosť. NÁVOD TU<<<

            Výnimka z karantény - je Vaše dieťa očkované alebo prekonalo ochorenie za posledncýh 180 dní? Dajte nám o tom vedieť a uplatnite si výnimku. Budeme sa tak môcť lepšie nachystať na prípadný prechod na dištančnú / hybridnú výučbu. NÁVOD TU<<<

            ĎAKUJEME 

          • Riaditeľské voľno v dňoch 13. a 14. septembra 2021

            Vážení rodičia, 

            v zmysle odporúčania MŠVVŠ SR a Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava udeľuje riaditeľka školy v dňoch 13.9.2021 (pondelok) a 14.9.2021 (utorok), z dôvodu výrazných dopravných obmedzení pri príležitosti návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľské voľno, tzn. nebude prebiehať výchovno-vzdelávací proces.

            Všetci žiaci budú automaticky odhlásení z obedov a desiatej.

            V školských laviciach sa opäť uvidíme 16. septembra 2021 (štvrtok), nakoľko dňa 15. septembra (streda) je deň pracovného pokoja.

            Ďakujeme Vám za pochopenie.

            vedenie ZŠ Vazovova

          • Prvé rodičovské združenie

            Milí rodičia, prosím vyčleňte si na nás čas na prvé rodičovské združenie.

            - 1. ročník - tak ako sme avizovali, vo štvrtok 2.9.2021 po uvítaní prváčikov priamo v triedach
            - 2. - 9. ročník - v pondelok 6.9.2021 o 17:00. Forma stretnutia - online/osobne bude oznámená triednym učiteľom prostredníctvom EduPage

            Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie s Vami :)

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje