• Dejepisná exkurzia - Múzeum holokaustu v Seredi

            Dňa 29.2.2024 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. S pani učiteľkou Slezákovou a Szalaiovou si prezreli priestory bývalého pracovného a neskôr aj koncentračného tábora. V tábore sa vďaka vynikajúcim sprievodcom dozvedeli mnoho o ťažkom živote slovenských Židov počas 2. svetovej vojny a ich tragického príbehu. Na vlastné oči videli, v akých nehostinných podmienkach museli žiť a čomu všetkému boli vystavovaní. Prednáška prinútila deviatakov zamyslieť sa nad dôsledkami antisemitizmu, rasizmu a xenofóbie. Aj vďaka tejto exkurzii sme sa utvrdili v tom, že tolerancia je základný pilier spoločnosti a zneužívanie politickej moci na šírenie nenávisti v ktorejkoľvek dobe je veľkou hrozbou. 

          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy

            Dňa 01.3.2024 sa uskutočnili opakované voľby zástupcov rodičov do Rady školy.

            Z celkového počtu 616 oprávnených voličov sa zúčastnilo volieb a prevzalo si hlasovacie lístky 67 voličov. Vzhľadom na to, že išlo o opakované voľby, nevyžadovala sa podmienka účasti nadpolovičnej väčšiny oprávnených voličov. Z celkového počtu 67 vydaných hlasovacích lístkov bolo odovzdaných 67 hlasovacích lístkov, z toho bolo 67 platných hlasovacích lístkov a  0 neplatných hlasovacích lístkov.

             

            Zoznam navrhnutých kandidátov s počtom platných hlasov, podľa poradia:

            1. Ing. JURKA Tomáš, rodič 1.A triedy – 55 hlasov

            2. JUDr. ŠTIGLINC Vladimír, rodič 4.B a 8.A triedy – 36 hlasov

            3. MUDr. KAVEC Vladimír, rodič 2.B a 5.B triedy – 32 hlasov

             

            Na základe hlasovania sa členmi Rady školy pri ZŠ Vazovova 4, 811 07 Bratislava v týchto

            voľbách stali:

             

            1. Ing. JURKA Tomáš, rodič 1.A triedy – 55 hlasov

            2. JUDr. ŠTIGLINC Vladimír, rodič 4.B a 8.A triedy – 36 hlasov

             

            Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a zúčastnili sa volieb. Novým zástupcom rodičov v Rade

            Školy želáme veľa úspechov v ich práci.

             

            Michaela Lörinczová, Xénia Makarová, Barbara Krištofíková, Daniela Šuhajová Smolinská

            členky volebnej komisie

          • Vesmír očami detí 🪐

            Naši šikovní ,,umelci" z ŠKD sa zúčastnili školského kola vo výtvarnej súťaží s názvom ,,Vesmír očami detí 2024", ktorú organizuje Hvezdáreň v Hurbanove. 10 výkresov sme zaslali a dúfame, že uspejeme aj v celoslovenskom kole.

          • Prianie k MDŽ od pána starostu Ing. Mateja Vagača 🌷

            Milé kolegyne,

            Dovoľte mi pri príležitosti Medzinárodného dňa žien vyjadriť svoje uznanie a obdiv k neoceniteľnej úlohe, ktorú zohrávate vo svete, vo vašich rodinách, aj v našej malej pracovnej realite. Veľká vďaka, že ste polovicou nášho sveta - nie nadarmo sa hovorí aj v manželstve o "lepšej polovičke".

            Okrem tradičných prianí lásky, podpory a uznania, by som vám chcel popriať najmä (a opäť) neustály pokrok smerom k rovnosti, spravodlivosti a inklúzii v životoch nás všetkých. Každá spoločnosť, ktorá má rovnosť práv a príležitostí na vysokej úrovni, prosperuje. Dovoľte mi preto vyjadriť nádej, že každý nový deň prinesie ich posilnenie, rozšírenie príležitostí, aby sa Vaše sny a ambície stali skutočne bezhraničnými. Zo srdca Vám prajem, aby ste sa vždy cítili bezpečne, rešpektovane a slobodne - bez ohľadu na životnú cestu, ktorú si zvolíte.

            Dnes oslavujeme Vás – Vašu silu, Vašu starostlivosť, nezlomnosť a Vaše neustále úsilie vybudovať aspoň o trochu lepší svet pre nás všetkých.

            Vážené kolegyne, milé dámy, zo srdca Vám prajem všetko najlepšie k MDŽ!

            Ďakujeme Vám, pán starosta !

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 22.2.2024 si žiaci 2. stupňa zmerali svoje recitačné schopnosti v súťaži Hviezdoslavov Kubín, ktorá bola rozdelená do dvoch kategórií pre prózu i poéziu, a to II. kategória (5. - 6. ročník) a III. kategória (7. - 9. ročník). 

            Porota mala neľahkú úlohu rozhodnúť o tých najlepších, nakoľko súťažiaci predviedli zaujímavé výkony. 

            Nakoniec sa však porota dohodla a miesta udelila nasledovne: 
             

            Próza - II. kategória

            1. miesto: Natália Ďuričová (6.A) 

            2. miesto: Sandra Gossányi (5.B) 

            3. miesto: Zara Štefániková (6.C) 
             

            Poézia - II. kategória 

            1. miesto - Dominik Caudron (6.B) 

            2. miesto: Žofia Budiačová (5.C) 

            3. miesto: Lukáš Záhorský (6.A) 
             

            Próza - III. kategória 

            1. miesto: Diana Gajerová (9.B) 

            2. miesto: Sofia Klimová (9.B) 

            3. miesto: Sabína Jandová (9.A) 
             

            Poézia - III. kategória 

            1. miesto: Gréta Amina Tábory (8.C) 

            2. miesto: Jana Júlia Chlebová (7.C) 

            3. miesto: Filip Sim (7.A) 
             

            Víťazi získali krásne diplomy a spoločenské hry, ktoré im osobne odovzdala pani riaditeľka. Víťazom srdečne blahoželáme a želám mnoho ďalších recitačných úspechov.

          • Korčuliarsky kurz ŠKD ⛸️🧊

            Vo februári sme si už tradične zopakovali a užili korčuľovanie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.Z amatérov sú profesionáli a z profesionálov hotová reprezentácia. Záver kurzu sme uzavreli krásnym hodnotením a medailami.

          • Ďakujeme za dary od UNICEF

            Nadácia UNICEF podporila 40 škôl na Slovensku s najvyšším počtom žiakov odídencov z Ukrajiny darmi určenými pre ŠKD. A naša škola je jednou z obdarovaných. Ďakujeme nadácii UNICEF za knihy, sedacie vaky a kreatívne výtvarné pomôcky 🥰.

          • Rytiersky turnaj v 7.A

            Žiaci siedmeho ročníka ukončili tému stredoveku na hodinách dejepisu v netradičnom duchu a preniesli sa o niekoľko storočí späť v čase. Spoločne s pani učiteľkou Szalaiovou si usporiadali na hodine stredoveký rytiersky turnaj. Zo siedmakov sa tak stali udatní rytieri a rytierky, panoši či stredovekí krčmári, ktorí sa starali o občerstvenie. Na rytierskom turnaji samozrejme nechýbal ani kráľ a kráľovná. Rytieri a rytierky si zmerali sily vo viacerých disciplínach ako napríkad jazda na koni, hod kruhom, súboj na kladine s mečmi či súťaž v skladaní a recitovaní rytierskej poézie. Žiaci si netradičnú hodinu veľmi užili a zabavili sa. Naučili sa tak zručnosti, ktoré museli ovládať stredovekí rytieri a 4 hlavné rytierske cnosti – pokora, trpezlivosť, štedrosť či dobroprajnosť. Snažme sa ich dodržiavať aj v dnešnej dobe!

          • Fašiangový karneval v ŠKD 🎭

            Posledný deň fašiangov si naši žiaci z ŠKD spríjemnili karnevalom. Prezliekli sa do krásnych masiek, pomaľovali si tváre a spoločne si zasúťažili či zatancovali na skvelej diskotéke. Tešíme sa na ďalšie zábavné dni!

          • Modernizácia počítačovej učebne hotová 🖥

            Skvelá správa pre žiakov a vyučujúcich 🙌. Náš skvelý IT tím Vladka Huttu a jeho spolupracovníkov sa postaral o výmenu počítačov, nové výukové aplikácie, zakáblovanie a veľa užitočných úprav nielen v našej učebni PC3. Ďakujeme im za ich skvelú prácu a tešíme sa na ďalšie pokračovanie modernizácie informačných technológií na našej škole, ktorá sa transformuje na modernú školu 21.storočia 👍 

          • 🍽️ MASTER CHEF 🍽️

            MASTER CHEF aj s tradíciami chce ladiť,

            raz začas zhrešiť, nemôže vadiť.

            Však Fašiangy bez fánok nemôžu byť,

            deti sa vedia na ne veľmi tešiť.

             

            A keď v dohľadne je jar,

            Škótske vajcia na tanieri sú ako dar.

            K tomu rukolovoreďkvičkový šalátik dáme zdravo,

            s Broňou a Katkou to v kuchynke ide hravo.

          • Ozdravovací lyžiarsky pobyt - Homôlka 🏂🏽

            V týždni od 29.1. do 2.2. sa žiaci druhého a tretieho ročníka zúčastnili Ozdravovacieho lyžiarskeho pobytu v Homôlke. Žiaci sa pod vedením našich učiteľov a vychovávateľov naučili či zdokonalili v lyžovaní a užili si množstvo zábavy.

          • Okresné a školské kolo olympiády v ANJ 🇬🇧

            Dňa 17.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, kde si naše dve šikovné žiačky, Nina Greppelová z 9.A a Tamara Traubnerová z 5.A zmerali sily v používaní anglického jazyka s ostatnými žiakmi zo staromestských škôl. Okresného kola sa zúčastnilo 15 škôl a s veľkým potešením vám oznamujeme, že obe naše žiačky obsadili víťazné priečky vo svojich kategóriách.

            🥇 Nina Greppelová sa stala víťazkou okresného kola, umiestnila sa na 1. mieste a postupuje tak do krajského kola, kde jej budeme opäť držať palce. 

            🥉Tamara Traubnerová sa v okresnom kole umiestnila na prekrásnom 3. mieste a zvíťazila tak aj nad staršími žiakmi vo svojej kategórii 5. – 7. ročník.

            Obom dievčatám touto cestou gratulujeme a tešíme sa z ich úspechu! 🙂 

            Okresnému kolu predchádzalo školské kolo, kde sa stretli najlepší angličtinári zo všetkých ročníkov. Fotky z okresného aj školského kola nájdete v príspevku.

          • Výstava Malý princ ✨🌹🌎

            Žiaci 9. ročníka sa zúčastnili interaktívnej výstavy od výtvarníčky Elišky Podzimkovej. E. Podzimková vytvorila fotografie divokého Islandu, ktoré doplnila o známe ilustrácie literárnej klasiky Malý princ. Na výstave si žiaci mohli pomocou aplikácie rozpohybovať jednotlivé ilustrácie a sledovať v pohybe líšku, Malého princa či planétu B 612. Všetci sme si výstavu veľmi užili.

          • Folklórne predstavenie DFS Vienok

            Poslednýkrát si spolu zaspomíname na predvianočný čas. Predvianočnú atmosféru nám priniesli do školy aj tanečníci a tanečníčky z detského folklórneho súboru Vienok. Žiaci z 1. stupňa si spestrili vyučovanie programom o vianočných zvykoch a spolu s folkloristami si zaspievali aj koledy. Niektorí žiaci si mohli dokonca vyskúšať tanec s vareškami. Žiakom sa vystúpenie veľmi páčilo a dozvedeli sa mnoho o národných zvykoch a tradíciách. 

          • CHRISTMAS GAMES 2023

            Žiaci a žiačky sa už niekoľko rokov môžu dobrovoľne zapojiť do aktivity z anglického jazyka pod názvom "Vianočné hry" 🎄, ktoré v rámci anglického jazyka pre svojich žiakov organizuje p.uč. Kubovčíková.

            Tento rok sa však rozhodla spoločne so žiakmi z 9.C triedy pripraviť vianočné hry inak.

            Žiaci, rozdelení do tímov, navštevovali jednotlivé stanovišťa, ako napr. Santovu dielňu či vianočné kino, kde museli plniť disciplíny a zbierať body. Komunikácia prebiehala v anglickom jazyku, a tak si mohli precvičiť svoje znalosti. 

            Každému tímu sa podarilo úspešne rozlúštiť záhadu a počas celej hry využívali mobilné telefóny na skenovanie QR kódov. Pomocou nich totiž museli jednotlivé nápovedy rozlúštiť.

            Veľká vďaka patrí žiakom z 9.C triedy za prípravu disciplín, p. uč. Kubovčíkovej za organizáciu a p.uč. Jančuškovej a p. uč. Ševčíkovi za pomoc pri vykonávaní dozoru.

            Tešíme sa opäť o rok! :)

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje